Over ons

Ons verhaal

Image

Werken Metzorg is een stichting voor dagbesteding en ambulante zorg.

Wij verwelkomen volwassenen met psychosociale en/of psychiatrische problemen. zij zijn om allerlei redenen langdurig werkloos, rehabiliteren na een opname in instellingen, of vallen uit de maatschappelijke boot doordat ze sociaal onhandig worden gevonden. Door dergelijke factoren kunnen zij geïsoleerd raken en terugvallen in een ontmoedigend gebrek aan zelfvertrouwen. Werken Metzorg biedt hen ondersteuning op een ontspannen plek waar zij hun talenten kunnen ontdekken en benutten. Ons streven is om de deelnemers te leren genieten van hun bezigheden, van de resultaten en producten van hun werk en van de vrijheid die ze wél aan kunnen.

Wilt u weten hoe wij dat doen, kom dan vooral langs!

Thuis met zorg

Zelfstandig wonen is voor sommige mensen een bron van spanningen en stress. Dan is het huis te klein, of lijkt het beanstigend groot, durf je niet of nauwelijks de straat op, liggen de verleidingen op de loer. Voor die mensen in die fases van hun leven bieden wij ambulante zorg. de ondersteuning is altijd gericht op het ondersteunen en vergroten van de zelfstandigheid en op het versterken van het sociale netwerk. Belangrijk is dat deelnemers zich (weer) nuttig voelen. We stimuleren hun maatschappelijke betrokkenheid, opdat zij een prettige en zinvolle eigen plaats in de samenleving terugkrijgen.

Werken met zorg

Onze deelnemers behouden de regie over hun eigen leven, dus ook over de zorg die zij wensen. Wij bespreken met hen de specifieke ondersteuningsdoelen en vormen van hulp die daarbij passen. Deelnemers worden aangemoedigd in een relaxte omgeving op hun eigen manier de dag zinvol door te brengen.

Het team van begeleiders bestaat uit agogisch gediplomeerde activiteitenbegeleiders en zorgverleners met bovendien een technische of creatieve achtergrond. zij vervullen een adviserende, stimulerende en flankerende rol bij het werk overdag. Deelnemers kiezen een activiteit die bij hen past uit het brede aanbod, verdeeld in diverse categorieën: horeca, klusbus, creativiteit, tuinwerkzaamheden, techniek enz.

Image
Partner 1
Image
Image
Image
Image