Bezoek Wethouder

Bezoek Wethouder

Vanochtend bracht ik een bezoek aan Werken MetZorg. Werken Metzorg is een stichting voor dagbesteding en ambulante zorg. Ze hebben een prachtige locatie nabij Noorderhoogebrug, met als fraai middelpunt een oud paviljoen ontworpen door de bekende architect Wilhelm (van het Groningse schooltype - voor de kenners).

Werken MetZorg verwelkomt mensen met psychosociale en/of psychiatrische problemen. Ze zijn om allerlei redenen langdurig werkloos, rehabiliteren na een opname in instellingen, of vallen uit de maatschappelijke boot. Werken Metzorg biedt hen ondersteuning op een ontspannen plek waar zij hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien.

Ze doen daar van alles. Tuinieren, apparaten repareren, schilderen en met de klusbus helpen ze veel Stadjers met klusjes in huis. Een prachtig initiatief dat draait op zeer toegewijde medewerkers en bestuursleden.

Naast de leuke rondleiding en een lekkere lunch, sprak ik uitgebreid over de kansen en de problemen die er zijn. Over de toenemende bureaucratisering in de zorg, de soms moeilijke bereikbaarheid van de gemeente maar ook over hun plannen om de locatie te vernieuwen.

Ik raad iedereen aan om daar eens een kijkje te gaan nemen. Een mooie locatie gerund door bijzondere mensen. Een pareltje in onze gemeente.

Roeland van der Schaaf